Collectiewebsite Gemeente Lisse

Deelnemers

Collectie Mieloo

Geschiedenis van Mieloo 

De naam Mieloo is een begrip in Lisse als het om fotografie gaat. Piet Mieloo begon in 1924 met het fotograferen van wandelende stelletjes in het Keukenhofbos. Zijn fotografie sloeg zo aan dat Piet Mieloo zich in 1928 liet inschrijven als beroepsfotograaf bij de Kamer van Koophandel. De foto’s van Piet Mieloo laten de ontwikkeling zien van een dorp en haar inwoners.  

In 1943 overleed Piet Mieloo en werd hij opgevolgd door zijn zoon Sam Mieloo. Het waren zware tijden tijdens de oorlog maar het bedrijf bleef groeien met de steun van de gehele familie. Sam Mieloo fietste niet alleen heel Lisse af voor foto’s en fotoreportages maar ook buiten Lisse was hij vaak te vinden. Zo was Sam Mieloo aanwezig in het Hillegomse Treslong voor het optreden van de Beatles. Bruidsreportages, sloop en bouw van gebouwen, bekende personen, familieportretten, evenementen, branden, feesten, grafzerken, overleden personen, het koninklijke huis niets was te gek om vast te leggen op de gevoelige plaat.  

Sam Mieloo werd op zijn beurt weer opgevolgd door zijn zoon Piet Mieloo. Het bedrijf bleef groeien met als resultaat 90 jaar aan fotografie en zo’n 10 miljoen zwart/wit en kleuren negatieven. Dit Lissese familiebedrijf heeft in de 90 jaar van haar bestaan veel vastgelegd en de ontwikkelingen in mode, portretfotografie en Lisse goed in beeld gebracht. De collectie mag dan ook worden gezien als een aanwinst voor de beeldbank! 

Bestellen van foto's 

Mocht u een foto willen bestellen uit de collectie Mieloo dan kunt u deze bestellen bij de heer P. Mieloo. U kunt de heer Mieloo een mail sturen. In uw email geeft u aan welke foto u wilt bijbestellen, welk formaat foto u wilt en uw contactgegevens. De heer Mieloo zal dan contact met u opnemen. 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 


×